Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 30 martie 2023

Tutun, alcool şi icoane confiscate la frontiera de nord

În data de 16 septembrie, în jurul orei 13.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Vișeu de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Chevrolet, condus de Teodor P., în vârstă de 60 ani, domiciliat în județul Satu Mare.

tigari-contrabandaLa controlul mașinii, polițiștii de frontieră au gasit in masina

236 litri alcool, în valoare de aproximativ 4.800 lei, pe care bărbatul a declarat că intenționa să îl comercializeze pe raza localității Vișeu de Sus.

Alcoolul a fost ridicat în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 40 litri alcool etilic, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Tot în data de 16 septembrie, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul ucrainean Yuriy K., în vârstă de 41 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Polonia.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 231 kg de tutun, precum şi 57 comprimate anabolizante, 1 cruce din metal, o icoana pe lemn şi un tripic, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document de proveniență.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționata contravențional de către organele vamale cu amendă în cuantum de 40.000 lei. De asemenea, icoana, crucea şi tripicul au fost trimise spre expertizare pentru a se stabili dacă aparţin patrimoniului naţional.

Totodată, polițiștii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii de interdicția intrării în România pe o perioadă de cinci ani, împotriva cetățeanului ucrainean.

Lăsaţi un răspuns