Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

ANI: Incompatibilitate la Finanţe în Maramureş

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul mai multor funcționari publici.

palatul-de-finanteUnul dintre ei este din Maramures si este functionar public Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) a județului Maramureș. Este vorba de Vasile Hotea care ani la rând a detinut si functii de conducere in cadrul AGFP Maramures.

ANI arata ca in exercitarea atribuțiior de serviciu, a aprobat Raportul de Inspecție Fiscală încheiat în urma controlului efectuat de către inspecția fiscală la S.C. Giropa-Prod-Com S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său este asociat si administrator) și dispoziția privind măsurile stabilite de organele de inspecție fiscală ca urmare a inspecției fiscale desfășurate în perioada 11 -15 iunie 2012 la S.C. Giropa-Prod-Com S.R.L.

Astfel, interesele de natură patrimonială ale rudelor sale de gradul I au influențat decizia pe care persoana evaluată a luat-o în exercitarea atribuțiior de serviciu și deși avea obligația să se abţină de la efectuarea oricărui act privind procedura de administrare în derulare, acesta a aprobat documentele fără a informa șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct în vederea măsurilor care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 79, alin. (1), lit.c) și alin. (2) din Legea 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Lăsaţi un răspuns