Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Condiţii pentru încadrarea directă în Poliţie

S-a dat startul la înscriere pentru concursul organizat de Poliţia Română.

politistiCei care doresc să se înscrie pe cele 2.303 posturi de agent de poliție scoase la concurs de Poliția Română, trebuie să știe că:

Există doar limită minima de vârstă – 18 ani;

Înălțimea minima a candidaților este 1,65 m pentru femei și 1,70 m pentru bărbați;

Nu este nevoie de cazier judiciar;

Nu este nevoie de copii legalizate ale actelor de studiu și cele de identitate, candidatul fiind obligat sa le prezinte pe cele originale;

Proba fizică nu mai este luată în calcul la media finală, fiind doar criteriu de departajare la nota testului scris;

Fișa medicală a cărei valabilitate nu a depășit 12 luni va putea fi valorificată prin efectuarea unui set de analize mai restrâns.

***

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI MARAMUREŞ SCOATE LA CONCURS 32 DE POSTURI PENTRU ÎNCADRARE DIRECTĂ ŞI DOUĂ POSTURI PRIN REÎNCADRARE

În perioada 3 –7 octombrie a.c., persoanele care doresc să devină polițiști se pot înscrie pe posturile scoase la concurs de Poliția Română.

Luni, 03 octombrie a.c., s-a dat startul încadrărilor directe, din sursă externă, şi reîncadrărilor de personal, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române.

Inspectoratului de Poliție al Judeţului Maramureş i-au fost repartizate 32 de posturi pentru încadrare din sursă externă şi 2 posturi pentru ocupare prin concurs de reîncadrare (1 post de ofiţer şi 1 post de agent).

Din totalul celor 32 de posturi destinate încadrării directe, 11 sunt de agenți de ordine publică în mediul urban și 21 de agenți de ordine publică în mediul rural.

În ceea ce priveşte reîncadrarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, sursa de recrutare pentru concurs este formată din persoanele care au avut calitatea de agent sau ofițer de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. 2 ind. 1 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.

Înscrierile se vor realiza în perioada 03 – 07 octombrie a.c., concursul urmând a fi susţinut în ziua de 19 noiembrie 2016.

Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se vor găsi pe site-ul https://mm.politiaromana.ro , la secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs, începând cu data de 01 octombrie a.c. .

Înscrierile se vor face la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş în perioada 03 – 07 octombrie a.c., zilnic în intervalul orar 08:30 – 15:00.

 

Lăsaţi un răspuns