Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Dascăli bine pregătiţi. Vezi rezultatele la testarea pentru directori de şcoli

Probele concursului pentru funcţiile de director şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ sunt pe ultima sută de metri. Cei care s-au prezentat la concurs, la nivel de Maramureş, au dovedit, în majoritate, că sunt bine pregătiţi, însă s-au înregistrat şi câteva surprize.

liceu-ioan-buteanu-somcutaConform programului stabilit de Ministerul Educaţiei, în 12 octombrie s-a desfăşurat proba scrisă a concursului cu subiecte elaborate de Ministerul Educației. Interviul și evaluarea CV-ului a început în 17 octombrie. Afișarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestațiilor: 21-23 noiembrie.

La nivel de Maramureş, majoritatea concurenţilor au trecut de proba de interviu şi evaluare a CV-ului.

Conform metodologiei, este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total.

Din datele afişate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş reiese că pentru funcţiile de conducere a unităţii de învăţământ din Şomcuta Mare, concurenţii au fost bine pregătiţi. Pentru funcţia de director s-a înregistrat un singur candidat, fiind declarat admis. Este vorba de actualul director, Corina-Sanda Muntean, care a obţinut 138.750 de puncte. Pentru funcţia de director adjunct s-au prezentat la concurs trei candidaţi, toţi fiind declaraţi admişi.

Claudia-Carmen Dragoş a obţinut 122.875 puncte, Terezia- Ildico Grama: 122. 175 puncte şi Alina-Angela Talpoş:  133.600.

Au mai fost admişi candidaţii pentru funcţia de director: Anca-Diana Tălpăşan (Şcoala Satulung), Mineta Marton (Valea Chioarului), Simona Barle-Andreica (Boiu Mare), Vasile Hotea (Colegiul „Aurel Vlaicu” Baia Mare).

Au fost respinşi candidaţii pentru funcţia de director: Călin Mircea Moje de la Remetea Chioarului, Angela Donca (Săcălăşeni), Rodica Danciu (Finteuşu Mic),  Cristian Heuberger (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”), Marinel-Radu Rus (Recea), precum şi Paulina-Marcela Oros (a candidat pentru funcţia de director adjunct a Colegiului „V. Lucaciu”).

Mai multe rezultate pe http://www.isjmm.ro/, sectiunea Noutati la Management

 

Lăsaţi un răspuns