Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Gorghiu: Doamna Cherecheş are o bună reputaţie

Conducerea PNL s-a întrunit în ședința Biroului Permanent Naţional pentru a valida listele pentru alegerile parlamentare. Pe liste se regăsesc avocaţi, medici, profesori, dar şi un cascador.

Astăzi au fost validaţi mai bine de jumătate dintre candidaţi din 35 de filiale. În primă fază, PNL validează listele unde nu este foarte mare scandal, însă luni vor intra organizațiile în care bătălia pe locuri este foarte mare.

viorica-cherechesCea mai disputată organizație a fost cea de Maramureș, acolo unde cap de listă la Camera Deputaților este mama primarului cu probleme penale Cătălin Cherecheș, Viorica Cherecheș. Aceasta a fost validată de conducerea PNL. Liberalii susțin că problemele penale ale fiului nu o vor afecta și pe mamă.

„Evident că merge greu, pentru că vorbim (…) despre un Parlament cu număr de parlamentari redus. Din start, pierzând un număr de locuri de parlamentari, câțiva parlamentari, un număr mai mare sau mai mic din fiecare partid politic, nu se vor regăsi pe listele din 11 decembrie, pe listele eligibile, din nou, în Parlament. Și atunci evident că sunt tensiuni, sunt oameni care cred că ar merita încă un loc, sunt oameni care optează de acum și spun ‘Da, fac pasul lateral din Parlamentul României și mă gândesc că Partidul Național Liberal va avea cândva nevoie de expertiza mea într-o poziție executivă'”, a declarat Gorghiu, marți seara, la un post tv.

Astăzi după validarea listelor cu candidaţii de la Maramureş, Gorghiu a declarat că faptelui de care este acuzat Cătălin Cherecheş nu vor afecta activitatea politică a mamei acestuia subliniind că primarul suspendat este „major şi vaccinat”, iar mama acestuia are o bună reputaţie. „Nu poţi să răspunzi pentru faptele copiilor tăi majori şi vaccinaţi. Nu trebuie să judecăm după familie, ci trebuie să judecăm omul”, a mai spus Gorghiu.

 

Gorghiu a mai subliniat că PNL este singurul partid care vine pentru alegerile parlamentare cu toţi candidaţii trecuţi prin filtrul criteriilor de integritate.

Lăsaţi un răspuns