Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Maramureşeni la volanul unor maşini căutate în Franţa şi Germania

            Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au indisponibilizat două autoturisme marca Volkswagen, în valoare totală de 50.000 lei, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autorităţile din Germania, respectiv Franţa.

 

wv-pasatÎn data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 12.30, s-a prezentat în P.T.F. PeteaI.T.P.F. – Sighetu Marmaţiei, cetățeanul român Ileana C., de 20 de ani, domiciliată în Maramureş, conducând un autoturism marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în Germania.

 Cu ocazia verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră în bazele de date s-a constat că autoturismul figurează cu menţiunea bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de către autorităţile din Germania, din data de 24.10.2016.

* După câteva ore, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român Răzvan T., de 22 de ani, domiciliat tot pe raza judeţului Maramureş, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Franţa.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constată că şi acest autoturism figurează ca bun pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de către autorităţile din Franţa, din data de 09.10.2016.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismele în valoare totală de 50.000 lei au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

 

Lăsaţi un răspuns