Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Numărarea voturilor sub camere de supraveghere

Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a participat marți, 18 octombrie 2016, la sedința convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne de către domnul ministru Ioan Dragoș Tudorache cu toți prefecții județelor din România, având pe ordinea de zi discuții despre stadiul pregătirilor pentru sezonul rece 2016 – 2017 și stadiul pregătirii alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016.

prefect-la-sedinta-maiAu fost puse în discuție modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 636/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, care prevede inclusiv securizarea ștampilelor de vot după încheierea votării și supravegherea video a procesului de numărare a voturilor. În ședința de Guvern de miercuri, 19 octombrie 2016, a fost adoptată Hotărârea de Guvern,

În ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece, în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea încheierii din timp a contractelor pentru deszăpezire și asigurarea în cantitățile necesare a stocurilor de materiale antiderapante și combustibil.

Prefecții vor avea în atenție, cu prioritate, stadiul contractării serviciilor de deszăpezire de către Consiliile Județene sau CNADNR, în special pentru zonele unde în anii anteriori au fost probleme din cauza zăpezilor.

La ședință au mai participat secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, doamna Irina Alexe, secretarul de stat Ioan Buda și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns