Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Pictoriţa Sanda Ciorna celebrează „O clipă unică, eternă”

Marţi, 18 octombrie, de la ora 18.00, la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din Baia  Mare (Bd. Bucureşti nr. 6), va avea loc vernisajul celei de-a treia expoziţii personale a artistei plastice Sanda Ciorna, purtând titlul „O clipă unică, eternă”.

sanda-ciorna-2Picturile exuberante ale Sandei Ciorna sunt expresii ale miilor de faţete ale lumii sale interioare, ale exploziilor de emoţii şi trăiri care au loc în sufletul său în fiecare zi. “Secvenţe”,”Ai curajul să trăieşti la maximum”, ”Surprinde-mă”, “Fresh”, ”Energie pură” ,”Intrări în lumi paralele“ sunt subiecte care se traduc în serii ale lucrarilor sale. Expresionismul liric abstract este cel mai aproape de stilul de expresie şi de experienţa Sandei Ciorna.

“Fiecare pictură reprezintă un nou pas către evoluţia mea spirituală, pornind de la căutarea de sine şi a stilului meu personal.  Acrilic, ulei, colaj, tehnică mixtă, grafică, fiecare din mediile de expresie le folosesc pentru a mă exprima în picturile mele. Expoziţia personală «O clipă unică, eternă» este expresia  căutarilor mele de a înţelege, de a percepe starea de trecut, prezent şi viitor. Ele îşi împrumută puterea de la prezentul etern.Timpul este o  iluzie; ceea ce este preţios nu e timpul, ci clipa de acum. Aceasta este singura care există.”, explică Sanda Ciorna.

 

Sanda Ciorna a absolvit cursurile Secţiei Arte Plastice – Pictură din cadrul Facultăţii de Litere a Centrului Universitar NORD în anul 2014. Şi-a expus lucrările în ţară şi în străinătate. Este membru stagiar al UAP, Filiala Baia Mare.

S. M.

Lăsaţi un răspuns