Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Prodance 2000: Dans în Piața Cetății și la școală

Workshop-ul de salsa, bachata şi kizomba a deschis luna de evenimente aniversare. După show-ul de vals și bachata prezentat în cadrul Sărbătorii Castanelor, celebrarea celor 16 ani de activitate a clubului Prodance 2000 Baia Mare a continuat cu momente inedite: peste o sută de copii au transformat Piața Cetății în sală de spectacol, perechi de performanță au dus mai apoi dansul în școli, Prodance 2000 a lansat primul număr din ziarul școlii de dans, iar la finele săptămânii sunt vizate niște medalii la Cupa Maramureșului.

 

prodance-16-ani-1039În 2 octombrie, Prodance 2000 a dus din nou dansul în stradă. Aproximativ 80 de copii din grupe de începători și intermediari (cei mai mici dansatori fiind în vârstă de 4 ani!) au evoluat cu dezinvoltură în Piața Cetății, arătându-le părinților și antrenorilor progresele făcute. 10 perechi de performanță au încântat spectatorii cu momente de Latino și Standard, demonstrând că laurii cuceriți în competițiile acestui an nu au fost nicidecum întâmplători. Copii din grupa precompetițională au debordat de veselie pe ritmuri de cha cha și jive. În final, antrenoarele Carmen Sînă, Dorina Fărcaș și Noemi Popa au provocat toți participanții la eveniment – protagoniști și spectatori împreună – să urmeze mișcările propuse în cadrul unei coregrafii spontane.

 

”Este o experiență foarte plăcută să dansezi în aer liber, cu atât mai mult când ai parte de soare prietenos și de un decor frumos. Am decis să scoatem dansul din sălile de antrenament și spectacol cât mai des cu putință pentru că dorim să împărtășim bucuria noastră de a dansa cu cât mai multă lume”, a menționat Lorand Ilyes, președinte al Prodance 2000 Baia Mare.

 

Și după ce au dus din nou dansul în stradă, cei de la Prodance 2000 au ales să transforme și recreația mare în spectacol. Călin Dunca & Dora Negrea și Darius Frîncău & Dora Trufan au dansat la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, în timp ce Adi Pop & Anca Dunca au evoluat la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” – acolo unde elevi și dascăli deopotrivă s-au lăsat angrenați în coregrafia spontană propusă de Noemi Popa. ”Ne-am gândit să îmbinăm aniversarea clubului nostru cu Ziua Mondială a Educației, celebrată în 5 octombrie, și să demonstrăm că dansul este o metodă alternativă de educație care implică numeroase și importante beneficii pentru toți <<învățăceii>>, indiferent de vârstă!”, a declarat Ilyes.

 

A doua săptămână aniversară din luna de sărbătoare de la Prodance 2000 se termină în Baia Sprie, cu prilejul concursului național ”Cupa Maramureșului”. A patra ediție a competiției este programată sâmbătă, 8 octombrie, în sala de sport (situată pe str. Igniș nr. 1). Prima probă de concurs este planificată pentru ora 9.15. Circa 40 de perechi vor reprezenta clubul aniversat. Organizatori sunt Spria Top Dance, Prodance 2000 și Destiny Baia Mare.

 

Și tot în cadrul aniversării clubului băimărean a fost lansat primul număr din ziarul Prodance 2000 Baia Mare. O publicație inedită care își propune să aducă periodic în atenție cele mai proaspete informații, cele mai impresionante povești și cele mai strălucitoare performanțe ale comunității de dansatori. Ziarul are 12 pagini full color, fiind tipărit în condiții grafice deosebite, și se distribuie gratuit.

 

Lăsaţi un răspuns