Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Crucea Roşie dă startul recrutărilor de voluntari

Începând de astăzi, 7 octombrie, Filiala Maramureş a Crucii Roşii Române dă startul recrutărilor de voluntari. Până în luna noiembrie voluntarii au ocazia de a se înscrie totodată în cadrul cursului de prim ajutor gratuit, organizat pentru voluntarii filialei.

crucea-rosieDoritorii sunt aşteptaţi în zilele de vineri de la ora 18:00 la sediul filialei aflat pe strada Pietrosului, nr. 5, Baia Mare, Maramureş, pentru a se înscrie şi a afla mai multe despre ce înseamnă a fii voluntar al filialei noastre şi al Crucii Roşii Române.

Crucea Roşie arată că voluntariatul este o activitate: motivată de consimţamântul liber al persoanei care voluntariază şi nu de dorinţa unui câştig financiar sau material sau de presiuni externe de natură socială, economică sau politică;  desfăşurată în beneficiul categoriilor şi comunităţilor vulnerabile şi în concordanţă cu Principiile Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie; organizată de reprezentanţi recunoscuţi ai Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

Ca şi voluntar de Cruce Roşie  ai disponibilitatea de a te implica într-o largă şi variata gamă de proiecte în diferite domenii precum:

  • Pregătirea şi intervenţia în caz de dezastre:

    – poţi beneficia de instruire pentru a deveni membru în Detaşamentele pentru intervenţie în caz de dezastru;

– poţi beneficia de instruire pentru acordarea primului ajutor premedical.

  • Social:

    – programe sociale pentru asistarea persoanelor fără venituri;

    – pregatirea şi distribuirea de pachete cu alimente, îmbrăcăminte, sau jucării pentru persoanele fără venituri, bătrâni din centre rezidenţiale, refugiati;

ORICINE poate deveni voluntar, indiferent de religie,rasa,sex,etnie,categoria sociala! Fiecare dintre noi avem “acel ceva special” pe care il putem oferii celor din jur.

 

Lăsaţi un răspuns