Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Şimon şi Pop – cap de listă la PSD Maramureș pentru parlamentare

Comitetul Executiv Județean al PSD Maramureș s-a întrunit sâmbătă, 15 octombrie 2016, în ședință lărgită, cu participarea primarilor, viceprimarilor, consilierilor județeni, membri Biroului Politic Județean, pentru a-și desemna candidații la alegerile parlamentare din 11 decembrie. După ce s-a stabilit locul 1 la Camera Deputaților și la Senat, următoarele poziții au intrat la vot secret, fiind mai mulți doritori pentru fiecare loc în parte.

pop-si-zeteaPreședintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, pentru prima dată în istoria partidului, s-a folosit un sistem de vot care să trimită în Parlamentul României doar candidați din Maramureș.

”Am trecut azi, alături de colegii din PSD Maramureș, peste un moment important și anume stabilirea candidaților social-democrați pentru alegerile parlamentare. Am ales, astfel, vârfurile de lance ale PSD în viitoarea bătălie electorală, pe care Partidul Social Democrat trebuie să o câștige. Este pentru prima dată când, pe acest sistem de vot, vom avea doar candidați din județ, doar oameni ai locului care vor reprezenta cu cinste Maramureșul în Parlamentul României. I-am votat, astăzi, în unanimitate, pe cei care vor deschide lista, respectiv pe Gheorghe Șimon, vicepreședinte PSD la nivel național, propus pentru Camera Deputaților și Liviu Marian Pop, pentru Senatul României. Ambii colegi au fost susținuți de către toți membri social-democrați prezenți la ședință.

Organizația PSD Maramureș le-a recunoscut meritele din ultimul mandat, activitatea laborioasă din Parlamentul României și i-a mandatat, cu multă încredere, pentru o nouă legislatură. Pentru celelalte poziții de la Camera Deputaților și Senat, unde au existat mai mulți doritori, atât parlamentari în funcție, cât și oameni noi, femei și tineri, Comitetul Executiv Județean al PSD Maramureș a stabilit, prin vot secret, pentru fiecare poziție în parte, o recomandare de validare către Comitetul Executiv Național al PSD. Astfel, în ordinea alfabetică, pentru Camera Deputaților s-au înscris: Olivia Ardelean, Sorin Bota, Călin Matei, Marcel Cosma, Ana Moldovan, Claudiu Mureșan, Lucia Oșan, Florin Podină, Liliana Pop, Florin Tătaru, Bogdan Tomoioagă și Sorin Vlașin, iar pentru Senat, Vasile Boitor, Ioan Mătieș, Liliana Moga și Anton Rohian. Am fost mandatat de către colegii mei ca, la începutul săptămânii viitoare, să am o discuție cu conducerea centrală a partidului, cu președintele Liviu Dragnea, pentru a prezenta recomandările Organizației Județene a PSD și a primi girul final pentru aceste candidaturi”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns