Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Elevii de 10 ai Maramureșului premiaţi de Consiliul Judeţean

Aleșii județeni au aprobat cu unanimitate de voturi, în ședința din 27 octombrie, utilizarea sumei de 23,40 mii lei din rezerva bugetară constituită la dispoziția instituției. Acești bani vor fi folosiți pentru premierea absolvenților care au obținut nota 10,00 la examentul de Bacalaureat, sesiunea iunie–iulie 2016, respectiv a elevilor care au obținut nota 10,00 la Evaluarea Națională 2016.

plen-cjOpt elevi au obținut nota 10.00 la Evaluarea Națională, trei fiind absolvenți ai Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” din Baia Mare, doi elevi sunt de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, unul de Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” din Dragomirești și unul de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației. În ceea ce privește elevii de 10 la prima sesiune a bacalaureatului din 2016, aceștia sunt în număr de șase. Trei elevi sunt absolvenți ai Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, unul al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” și doi de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

Consilierul județean Călin Bota a arătat că este important ca administrația locală și județeană să îi susțină și să îi încurajeze pe cei care generează performanță de la vârstă fragedă. ”Cred că, întotdeauna, e bine să îi stimulăm pe tinerii care pot genera performanță, pentru că tot ceea ce se întâmplă în societatea noastră are o cauzalitate și există o legătură foarte strânsă între cauză și efecte. Acesta este motivul pentru care, personal, consider că este de datoria noastră să îi stimulăm pe cei ce vor mai mult, arătând că societatea poate să evolueze. În acest fel adăugăm un plus, iar meritocrația trebuie susținută”, a declarat consilierul județean Călin Bota.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a menționat că, în cadrul instituției, continuă atât politica de premiere a performanței, cât și parteneriatele cu Inspectoratul Școlar Județean. ”Dacă avem pe parcursul anului numeroase proiecte care susțin învățământul de masă, prevenirea abandonului școlar, investiții în infrastructura școlară, atunci trebuie să avem și proiecte care premiază excelența și performanța. Nu vorbim în acest proiect de hotărâre de sume mari în sine, dar sunt premii pe care le oferim din inimă copiilor maramureșeni ce fac performanță în învățământul românesc” , a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns