Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Criminal prins la Moisei. Mesaj din Spania pentru comisarul sef Coste

Operativitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă politistii au dus la elucidarea unui caz de  agresiune sexuală şi omor comise pe raza oraşului Coslada, provincia Madrid. Implicarea şi eficienţa au fost apreciate în mod deosebit printr-un mesaj din partea Ministerului de Interne al Spaniei.

politia la moiseiÎn cadrul activităților de colaborare operativă a Poliției Naționale din Spania cu Poliția Română, la data de 9 ianuarie 2017 a fost organizat și desfășurat un dispozitiv polițienesc la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Maramureș – Serviciul de Investigații Criminale și polițiști spanioli.

Acțiunea desfășurată în comun a reprezentat faza finală a investigațiilor desfășurate de către Poliția Națională Spaniolă – Brigada de Poliție Judiciară din Madrid – pentru elucidarea agresiunii sexuale și a omorului comise la data 11 martie 2016 în orașul Coslada (provincia Madrid), victima fiind o femeie de cetățenie română iar suspecţii, doi fraţi domiciliaţi în judeţul Maramureş.

***

In luna martie a anului trecut a fost găsit cadavrul unei femei de origine română în incinta barului pe care îl administra în localitatea Coslada (provincia Madrid). Trupul neînsuflețit al femeii prezenta evidente semne de moarte violentă, după ce fusese lovită cu diverse obiecte și agresată sexual.

Polițiștii spanioli și-au axat atenția pe doi frați de cetățenie română care aveau reședința în orașul în care a fost comisă fapta. În luna septembrie a anului trecut, unul dintre cei doi frați a fost arestat în orașul Alcala de Henares (provincia Madrid). Celălalt bănuit s-a întors în România la câteva zile după comiterea crimei.

 Din acest moment au fost puse în mișcare mecanismele europene de cooperare polițienească prin intermediul Interpol.

Activitatea s-a finalizat cu executarea unor percheziții în localitatea Moisei, rezultatul acestora oferind elemente probatorii suplimentare pentru autoritatea judiciară din Spania, şi arestarea celui de al doilea suspect.

****

 

 

“Vrem să remarcăm înaltul profesionalism și eficacitatea de care au dat dovadă polițiștii maramureşeni implicați în acțiune și spiritul deschis și predispoziția spre colaborare pe care le-au arătat față de colegii spanioli care au putut participa într-un mod activ în dispozitiv.

Astfel, dorim să transmitem mulțumirile conducerii Poliției Naționale Spaniole adresate I.P.J Maramureș – Serviciul de Investigații Criminale și îndeosebi Domnului Comisar Șef de Poliţie Dorin COSTE  și echipei de poliție judiciară aflată sub comanda dânsului.

Se dorește ca acțiunea desfășurată în comun să aibă o mediatizare prin care să se evidențieze colaborarea “umăr la umăr” a Poliției Române cu Poliția Națională din Spania.

Folosim acest prilej pentru a vă reînnoi mărturia înaltei noastre consideraţii”, s-a precizat în scrisoarea de mulţumire a Ministerului de Interne a Spaniei.

Lăsaţi un răspuns