Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

DN 18 afectat de inundații

În urma căderii de ploi abundente, în condițiile declanșării codului portocaliu, mai multe zone din Maramureșul istoric au fost afectate de inundații. Reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Maramureș, ai Consiliului Județean Maramureș – Direcția Tehnică, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș și ai Secției Drumuri Naționale s-au deplasat la fața locului pentru a constata pagubele produse și pentru a interveni în salvarea bunurilor și gospodăriilor oamenilor.

drum afectat de inundatiiÎn localitatea Rona de Jos s-au produs scurgeri de pe versanți, care au afectat drumul național (DN18) în mai multe zone. De asemenea, au fost inundate mai multe gospodării.

În localitatea Rona de Sus, pe DN18, zidul de sprijin al drumului s-a rupt pe o lungime de 7-8 metri. Circulația este semaforizată, iar polițiștii se află în zonă pentru a dirija traficul. În Rona de Sus au fost afectate circa 30 de gospodării: grădini, curți, beciuri. Primarii ambelor localități sunt pe teren și se intervine cu utilaje pentru minimizarea efectelor inundațiilor.

În localitatea Coștiui, șanțurile nu au fost decolmatate, astfel încât apa se scurge pe carosabil.

Pe DN18, în zona Hera, firmele care exploatează masa lemnoasă au construit podețe din lemn, astfel că apa nu se poate scurge prin șanțuri și inundă carosabilul.

Lăsaţi un răspuns