Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Jandarmii prezenți la „Nopţi de Sânziene”

Pe parcursul acestui sfârşit de săptămână, Jandarmeria Maramureş va acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în judeţul nostru, în vederea desfăşurării într-un climat optim a manifestărilor cultural-artistice şi religioase care sunt organizate la nivelul judeţului Maramureş.  

Jandarmii vor desfăşura acţiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică.

????????????????????????????????????

În ziua 24 iunie, între orele 18:00-20:00, în Piaţa Libertăţii din Baia Mare, Biserica Penticostală Maranata, organizează un Concert de Muzică Creştină şi transmiterea unui mesaj biblic.

La nivel judeţean, Jandarmeria Maramureş va fi prezentă pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării manifestărilor dedicate Sărbătorii Sânzienelor.

 

Sânziene în Ţara Codrului

 

Sâmbătă,  24 iunie, în intervalul 12:00-24:00, în oraşul Borşa va avea loc  festivalul „Nopţi de Sânziene”, ediţia a XXXV-a iar în localitatea  Băiţa de sub Codru, începând cu orele 12:00, va avea loc manifestarea „Sânziene în Ţara Codrului”, ediţia a XXIII-a.

 

Zilele culturale la Șomcuta Mare

De asemenea, în perioada 24-25 iunie a.c., Primăria Şomcuta Mare organizează Zilele culturale ale Oraşului Şomcuta Mare „Cultură, tradiţie şi continuitate în Ţara Chioarului”, eveniment cultural ce se va desfăşura în Parcul Horea din localitate.

Pe timpul desfăşurării acestor manifestări, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece aceştia se pot rătăci cu uşurinţă.

 Pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

    

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Lăsaţi un răspuns