Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

PSD Ulmeni solicită anularea voturilor exprimate în Chelința

Liviu Luca, președintele Organizației PSD Ulmeni, a depus la Biroul Electoral de Circumscripție Ulmeni o solicitare ca toate voturile exprimate în Secția 203 Chelința să fie anulate.

urna-alegeri-1Liderul organizației locale al PSD își motivează cererea argumentând faptul că, la Secția de Votare 203 Chelința, procedeul de vot exprimat în 11 iunie 2017 a fost viciat. Astfel, între orele 15.00 – 18.00, candidatul PMP pentru Primăria Ulmeni, Lucian Morar s-a aflat în interiorul secției de votare manifestându-se extrem de vocal și interacționând cu alegătorii, fapt interzis de legea electorală. Mai mult, candidatul Lucian Morar a intimidat votanții, poziționându-se chiar lângă secția de votare, salutând alegătorii înainte ca aceștia să intre la cabina de vot, iar apoi a urmărit introducerea buletinelor în urnă.

Președintele secției de votare, Ionuț Moldovan nu a respectat, la rândul lui,cerințele legii, afișând o atitudine părtinitoare față de Lucian Morar și neluând măsura legală, respectiv de îndepărtare a candidatului de secția de votare așa cum au stipulat îndatoririle sale de serviciu. Candidatul PMP și-a motivat prezența în secție de-a lungul atâtor ore încercând să justifice faptul că așteaptă la rând, pentru a vota, deși nu și-a manifestat activ această intenție.

Reprezentanții PSD prezenți în secția de votare au protestat la toate aceste încălcări flagrante ale legii electorale, însă poziția lor nu a fost luată în considerare de către președintele secției, Ionuț Moldovan. Toți cei trei reprezentanți social-democrați prezenți în Secția de Votare 203, respectiv Gheorghe Fechete, Marinel Alb și David Cosma vor depune, la rândul lor, sesizări scrise referitoare la ceea ce s-a întâmplat pe parcursul zilei de 11 iunie 2017.

PSD militează pentru un proces electoral transparent și corect în sprijinul democrației românești, motiv pentru care solicită Biroului Eelectoral de Circumscripție Ulmeni anularea buletinelor de vot exprimate în Secția 203 Chelința, a arătat președintele PSD Ulmeni, Liviu Luca.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns