Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Răniți transportați cu drezina pe Valea Vaserului

Trei drezine sunt pregătite pot fi folosite pentru transportul victimelor pe targă, în eventualitatea producerii unor situații de urgență, care implică transportul victimelor,  pe Valea Vaserului, spun reprezentanții ISU după exercițiul desfășurat zilele trecute la Vișeu de Sus.

drezina valea vaserului

 

 

Pompierii din cadrul Secției Vișeu de Sus au desfășurat în 22 iunie, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pe Valea Vaserului.

În cadrul exercițiului a fost simulat un incendiu la fondul forestier. Exercițiul a fost desfășurat în cooperare cu Ocolul Silvic, R.G. Holz Company S.R.L. și Mocănița din Vișeu de Sus.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș a participat la acest exercițiu cu o motopompă remorcabilă, o motopompă transportabilă, cinci subofițeri și un ofițer. Din cadrul R.G. Holz Company, Ocolul Silvic Vișeu de Sus și Mocănița au participat 20 de persoane.

De menționat faptul că R.G. Holz Company are pregătite trei drezine , care pot  fi folosite pentru transportul victimelor pe targă, în eventualitatea producerii unor situații de urgență, care implică transportul victimelor,  pe Valea Vaserului.

Prin intermediul acestui exercițiu s-au verificat: posibilitatea și modul de transportare a victimelor de pe Valea Vaserului;  modul de intervenție în cazul producerii unui incendiu la pădure în această zona greu accesibilă tehnicii de intervenție; cooperarea cu forțele implicate în exercițiu și nu în ultimul rând, comunicarea cu dispeceratul integrat, având în vedere faptul că pe Valea Vaserului semnalul GSM este foarte slab.

Lăsaţi un răspuns