Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Bogdan: PNL susține măsuri în favoarea angajaților

„Coaliția de guvernare s-a preocupat exclusiv de  creșterea salariilor bugetarilor, ignorând orice măsură care ar putea ajuta angajații din mediul privat. PNL este singurul partid care se preocupă și de interesele angajaților din mediul privat și , în acest sens, parlamentarii  partidului au depus la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care permite salariaţilor din sectorul privat să poată primi al 13-lea salariu înainte de Crăciun şi al 14-lea salariu înainte de concediu.
Cele două salarii în plus ar urma să fie plătite de către companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fără a depăşi plafonul de 20%  . Această facilitate fiscală nu afectează cealaltă facilitate fiscală, tot in limita a 20% din impozitul pe profit, acordată companiilor pentru finanțarea ONG-urilor”, a subliniat, într-un comunicat de presă, Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

ionel-bogdanAcesta mai arată că prin măsuri similare sunt recompensaţi salariaţii din companiile profitabile din Germania, Franţa, Spania, Austria, Italia și PNL consideră că acest model trebuie implementat  şi în România, decizia acordării salariilor suplimentare fiind una opțională.

„După majorarea salariilor în sectorul bugetar, discrepanţa veniturilor obținute de salariaţii din mediul privat şi cei din sistemul public este o realitate și, prin această inițiativă liberală, putem aduce un echilibru și putem contribui la motivarea angajaților din sectorul privat și la creșterea competitivității.
Adoptarea acestei măsuri nu va afecta bugetul de stat, dimpotrivă, vor fi încasări suplimentare la buget ca urmare a impozitului pe salariu şi a contribuţiilor sociale şi de sănătate.
Bugetul de stat suferă însă din cauza politicii duse de actuala guvernare. Tabloul economic al României este unul sumbru, în ciuda încercărilor premierului Mihai Tudose de a zugrăvi o imagine idilică a economiei țării. Suntem lideri în Europa la creșterea deficitului bugetar, care a ajuns la peste 5 miliarde de lei, colectarea la buget este mult sub așteptări, iar cheltuielile bugetare au crescut cu peste 11%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Guvernul a oferit subvenții, ajutoare sociale și majorări salariale fără să se gândească dacă va avea bani pentru aceste cheltuieli bugetare și, în consecință, a ajuns la fundul sacului iar în acest moment există probleme serioase cu asigurarea banilor pentru salarii.
Primele semnale de alarmă au fost trase la Ministerul Apărării Naționale, unde a existat un anunț oficial legat de plata eșalonată a salariilor militarilor. Economia care duduie în comunicatele guvernului nu poate asigura , pentru prima dată de la intrarea României în NATO, plata integrală a soldelor militarilor.
O situație similară există și la nivelul primăriilor. În lipsa unei rectificări bugetare, care a fost amânată nepermis de mult, multe primării, și din Maramureș, și din țară, se vor afla în curând în imposibilitatea de a plăti salariile și cheltuielile curente.
Această situație demonstrează că actuala guvernare este una ineficientă și incompetentă, incapabilă să aibă un program coerent, politici predictibile și o strategie decentă de dezvoltare a țării.
PNL va încerca , prin mijlocele legislative și politice de care dispune, să împiedice aruncarea economiei și a țării în haosul pe care ni-l pregătesc PSD și ALDE”, se mai arată în comunicat.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns