Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Echipa Băiuț – vicecampioană la fotbal în Ucraina

An de an, echipa de fotbal a seniorilor din Băiuț participă cu succes la întreceri internaționale. Zilele trecute s-a întors din Ucraina unde a disputat trei partide cu echipe din Ungaria (Opalyi), Polonia (Dukla) și gazdele de la Velykyi Bereznyi.

echipa baiut

 

La deschiderea oficială s-a intonat Imnul fiecărei țări, după care s-a trecut la joc. Partidele s-au disputat pe două terenuri alăturate. În primul meci, după o dispută echilibrată, echipa din Băiuț a învins-o pe cea din Dukla cu scorul de 4 la 2.

Istoviți de efortul depus în prima partidă și, jucând imediat cu echipa gazdă, maramureșenii au pierdut cu 6 la 3. După ce și-au reîncărcat bateriile jucătorii din Băiuț au dominat echipa maghiară pe care au învins-o cu scorul de 5 la 1. Fiecare echipă, formată din 6 jucători (5 plus 1) a jucat cu fiecare, iar în urma rezultatelor înregistrate băiuțenii s-au clasat pe locul II. Ucrainenii au obținut locul I, podiumul fiind completat de polonezi. Maghiarii s-au clasat pe locul IV.

Cel mai bun jucător de la Băiuț, Torresz Petruska, a fost răsplătit cu o plachetă de fotbalist. Iosif Mureșan de la maramureșeni a fost cel mai vârstnic jucător, dar și cel mai talentat la cântat în ucraineană, poloneză, maghiară și română, primind drept răsplată o minge de fotbal. Echipele participante au primit cupe, diplome și o sticlă de vodkcă inscripționată cu denumirea competiției de fotbal desfășurată.

După festivitatea de premiere a urmat banchetul final, în timpul căruia fiecare echipă a interpretat o melodie populară din țara natală. Cântecul echipei din Băiuț a rivalizat pe cel al primarului Mihai Ceteraș, intitulat „Șapte care de nuiele…” și al primarului Ioan Buda din Lăpuș, intitulat „O baleba…”.

Atmosfera a fost una frumoasă, prietenească, în care fotbaliștii și conducătorii delegațiilor au socializat între ei, despărțindu-se cu gândul reîntâlnirii la ediția programată anul viitor.

 

 

Vasile Gherman

 

 

Lăsaţi un răspuns