Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Festival întrerupt de avertizarea meteo

Organizatori Főtér Fesztivál – Zilele Maghiare Băimărene au intrat în posesia mesajul de avertizare ISU la ora 17:39 “ISU Maramureș transmite o atenționare meteo de Cod Portocaliu pentru duminică după-amiază, în intervalul orar 17:35-18:35, cu vânt puternic care poate lua aspect de vijelie, descărcări electrice, grindină medie.”

Főtér FesztiválOrganizatorii au urcat imediat pe scenă, au intrerupt concertul și au anunțat publicul și comercianții să se retragă imediat din piață. Comercianții au început să își strângă mărfurile, chiar și așa sunt comercianți care au suferit daune majore. Voluntarii și participanții festivalului au strâns toate scaunele din piața, în câteva minute toată lumea era la adăpost, mulțumim proprietarilor și comercianților din Centrul Vechi pentru că au adăpostit participanții.

O mare parte din public s-a retras în clădirea fostului cinematograf Minerul, spațiul fiind deschis cu o expoziție temporară organizată de Asociația Főtér Fesztivál” în claborarea cu Biserica Reformată și artistul Oláh László Tibor.

Festivalul a luat sfârșit cu concertul formției Misztrál pe scena improvizată din sala fostului cinematograf Minerul.

 

Suntem recunoscători publicul că a reacționat imediat, am reușit să evacuăm piața foarte repede. Chiar dacă sunt daune materiale, nu avem victime, ne bucurăm foarte mult că nimeni nu a fost rănit în timpul furtunii. Mulțumim foarte mult voluntarilor, unii chiar au venit de acasă după furtună pentru a ajuta în strângerea lucrurilor împrăștiate de furtună prin piață” a declarant unul dintre organizatorii Főtér Fesztivál.  

 

Lăsaţi un răspuns