Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Hram la Mănăstirea Chiuzbaia

Mănăstirea Chiuzbaia se pregătește pentru a-și primi credincioșii de sărbătoarea Nașterii Domnului, hramul acestui sfînt ansamblu arhitectural mănăstiresc. Aici, starețul Varlaam Coroian, împreună cu un grup de credincioși s-au pregătit pentru a-i „hrăni” sufletește și trupește pe cei care se vor osteni să urce vineri, 8 septembrie, la „Athosul de Maramureș”.

chiuzbaiastMultă lume merge la mănăstire și din respect pentru stareț, care a făcut aici lucruri minunate, construind un ansamblu monahal (o biserică, clădirea cu chilii, un altar de vară, stăreție, o bucătărie, sala de mese, clădire cu 20 louri de cazare, trapeză, gard de piatră împrejmuitor  etc.), pe coama unui deal pentru a fi mai apropiat de Cer, astfel încât rugăciunile să ajungă mai rapid la Dumnezeu. Aici, starețul Varlaam Coroian, ca un pusnic, se roagă pentru noi toți și pentru mântuirea noastră. Cu toții sperăm ca rugăciunile să fie ascultate de Bunul Dumnezeu milostiv și iertător pentru toate fărădelegile noastre.

Credincioșii se îndreaptă spre sfânta mănăstiri pentru a se ruga, mulțumi și cinsti pe Maica Domnului. Oamenii cer necontenit ajutor Născătoarei de Dumnezeu pentru a-i apăra și ajuta în problemele pe care le au. Așezământul din Chiuzbaia a fost realizat între anii 1995-1998. Biserica a fost construită din zid și pictată cu purtarea de grijă a preotului paroh de la biserica din sat, Viorel Mada.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns