Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Arestat după ce și-a înjunghiat soția

Tentativă de omor calificat este acuzația care i se aduce unui maramureșean care și-a înjunghiat soția.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 24 octombrie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Kantor Andor Samuel pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificatprevăzută de art.32 alin.1 Cod penal, raportat la art.188 alin.1, art.189 alin.1 lit.a Cod penal raportat la art.199 alin.1 Cod penal.

catuseÎn data de 24 octombrie, faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Într-un comunicat al parchetului se arată că, în data de 21 octombrie, în jurul orei 23:30, numitul Kantor Andor Samuel s-a deplasat la locul de muncă al soţiei sale Kantor Alina, şi din cauza unor divergenţe, a înjunghiat-o pe aceasta cu un cuţit de mai multe ori, provocându-i acesteia multiple plăgi înjunghiate, care i-au pus viaţa în pericol.

La data de 25 octombrie, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureş.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Lăsaţi un răspuns