Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 27 iunie 2022

Bătălie pe „câmp electric” între Leșe și Electrica

A fost „plimbat” prin funcții ca un măr în ciur până când au reușit să-l dea la o parte. Este cazul fostului director al societății Electrica Distribuție Baia Mare, Doru Leşe. Faptul că acesta este un specialist în domeniu este certificat de documentele de studii absolvite, Leșe fiind singurul doctor în inginerie electrică din Maramureș, însă calitățile profesionale i-au fost recunoscute și de șefii de la nivel regional și central. „Este un adevărat profesionist, însă nu are sprijin politic”, a recunoscut unul dintre directorii Electrica de la nivel central. Astfel, din 2013 încoace, Leșe a fost „plimbat”, prin funcția de director, inginer șef, simplu inginer, inginer șef și iar director. După fiecare schimbare, Leșe s-a adresat instanței, iar prin decizia magistraților a fost repus în drepturi.

doru leseÎn aprilie 2015, Leșe a primit o decizie de numire în funcția de inginer șef, pe perioadă determinată de trei luni, însă instanța a obligat Electrica să-l pună inginer șef pe perioadă nedeterminată, conform documentelor legale, inclusiv i-au acordat daune morale în valoare de 5.000 de euro. După atâtea procese, Leșe a devenit incomod, astfel că în urmă cu câteva săptămâni, Electrica i-a desfăcut contractul de muncă.

* Reeficientizare prin desființarea unui singur post

646x404Tot lipsa sprijinului politic a generat și această situație. Astfel, la sfârșitul anului trecut, inginerul șef al Electrica Distribuție Baia Mare a fost informat că trebuie să se „reorienteze profesional” deoarece, în baza unei decizii de reorganizare și reeficientizarea societății, postul de inginer șef urmează să fie desființat. Însă reorganizarea și reeficietizarea s-a oprit la desființarea unui singur post, adică a fost dat afară omul cel mai bine pregătit profesional.

I s-au oferit câteva posturi însă inferioare funcției și pregătirii profesionale. Leșe a fost „electrocutat” de mai marii societății. După cum s-a întâmplat și în cazurile precedente, Leșe s-a adresat instanței, magistrații fiind cei care vor face lumină în acest caz.

Cu toate că Leșe nu mai profesează de câteva săptămâni în cadrul Electrica, site-ul oficial al instituției arată că postul de inginer șef nu s-a desființat. Ba mai mult, Leșe figurează ca fiind ocupantul acestui post și chiar primește clienți în audiență în fiecare zi de miercuri.

 

Lăsaţi un răspuns