Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 27 iunie 2022

Ninsoare și ceață în Maramureș

Ninsoarea a reapărut în Maramureș, iar în unele zone vizibilitatea este redusă.

drum iarnaLa această oră, sunt 0 grade Celsius în Baia Mare, -2 grade la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag,  -1 grad Celsius, la Sighetu Marmației, Petrova și Vișeu de Sus. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă.

Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm este depus pe DN 18, în Pasul Prislop (între km 160 și km 180). Ninge slab, la această oră, pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale.

Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, pe DN 18, în Pasul Gutâi. S-a intervenit cu opt utilaje cu lamă și s-au împrăștiat șapte tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 72 cm la Vf. Iezer, 26 cm la Cavnic, 23 cm la Băiuț, 18 cm la Luhei, 15 cm în Baia Borșa, 14 cm în Poiana Borșa, 13 cm la Săcel, 10 cm la Ocna Șugatag, Mara și Moisei, 9 cm la Ruscova, Târgu Lăpuș, Coroieni și Groșii Țibleșului, 8 cm pe Valea Vaserului, la Șieu, 5 cm la Firiza, 2 cm în Baia Mare și Sighetu Marmației.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță. Pe râul Ruscova, la Luhei este formată gheață la mal.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va rămâne apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, în zilei, vor cădea la început, predominant, precipitații sub formă de ninsoare, iar mai apoi mixte. La munte va ninge. Cantitățile de precipitații vor fi sub 10 l/mp. Vântul va sufla în general slab, dar va prezenta intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Noaptea cerul va fi mai mult senin.  Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 2 grade Celsius și 5 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -8 grade Celsius și -4 grade Celsius. Izolat, vor fi condiții de ceață.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212.138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213.144.

Lăsaţi un răspuns