Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

5 milioane de lei de la CJ pentru investiții la spitale

Sănătatea reprezintă un domeniu extrem de important pentru executivul Consiliului Județean (CJ) Maramureș fapt pentru care, în bugetul propriu pentru anul 2018 figurează suma de 5.000.000 lei pentru două spitale aflate în subordinea instituției județene. Astfel, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va beneficia de suma de 4.000.000 lei, iar Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare de 1.000. 000 lei, care se acordă prin transferuri din bugetul propriu al județului, în timp ce 681.000 lei reprezintă rambursări de credit.

spitalul judetean BMCu aceste fonduri, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va putea să își acopere parte din cheltuieli, iar din fondurile proprii să facă investițiile extrem de importante pentru finalizarea buncărelor care vor adăposti aparatele de radioterapie. Acest contract a fost semnat anul trecut, cu Banca Mondială.

„În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, acesta are un buget pe partea de dezvoltare, pentru investiții la reabilitarea șarpantei, de un milion de lei propus pentru acest an, sume care am înțeles, în urma discuțiilor avute cu managerul Sorina Bîrle, că sunt suficiente. În funcție de evoluția lucrărilor, care în total vor depăși două milioane de lei, am convingerea că vom putea să oferim finanțări suplimentare”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Lăsaţi un răspuns