Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

„Din tainele iernii” – concurs la Șomcuta Mare. Lucrări expuse la Casa de Cultură

Concurs pentru școlarii și preșcolarii de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și structurile arondate. Proiectul este coordonat de directorul adjunct Ildi Grama și este avizat de Inspectoratul Școlar Județean.

La univelul unității de învățământ a fost demarat un proiect educativ în cadrul căruia atât elevii din ciclul primar și gimnazial, cât și copiii din grădinițe își pot etala aptitudinile din domeniul cultural-artistic, arte vizuale, literatură. Proiectul se desfășoară sub denumirea „Din tainele iernii”, este la prima ediție și se dorește includerea lui în calendarul activităților educative județene.

concurs 1

„Am antrenat în acest proiect un număr destul de mare de şcolari şi preşcolari. Aproximativ 90 de elevi au trimis lucrări. Este vorba de lucrări artistico-plastice, felicitări, obiecte decorative și creații literare. Prin aceste proiecte încercăm să descoperim micile talente şi să le promovăm. Vrem să le trezim interesul pentru obiceiurile şi tradiţiile româneşti, interesul pentru lectură, pentru exprimarea imaginaţiei în scris, dar şi cu ajutorul pensulei, a materialelor ce pot fi refolosite în scopul dezvoltării imaginaţiei, a spiritului competitiv şi al cooperării în cadrul unei echipe.

În cadrul acestui proiect se mai urmărește atât stimularea creativităţii copiilor cunoscută sub diverse forme de manifestare, cât şi implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în exprimarea valorilor morale şi cunoaşterea tradiţiilor transmise de sărbătorile creştine. Prin astfel de proiecte încercăm să valorificăm, să cultivăm potenţialul creator şi a sensibilităţii artistice a elevilor și a preșcolarilor”, a declarat Ildi Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu”.

expozitie daria

Grama a mai spus că obiectivele specifice ale proiectului sunt cultivarea creativităţii, a sensibilităţii artistice, a simţului estetic şi dezvoltarea personalităţii copiilor; dezvoltarea spiritului de competiţie; dezvoltarea simţului estetic  şi practic, dezvoltarea libertăţii de exprimare  a  copiiilor.

Lucrările vor trece printr-un filtru al unei comisii de evaluare, iar cele mai reușite vor fi premiate.

Expoziția-concurs a fost etalată la Casa de Cultură „Aurel Buteanu”, pentru ca lucrările să poate fi văzute și de participanții la cea de-a doua ediție a spectacolului „Gânduri pentru mama” – program cultural-artistic dedicat Zilei Internaționale a Femeii și care va avea loc miercuri, 7 martie.

 

Lăsaţi un răspuns