Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Pintea: Se pot acorda sporuri din veniturile proprii ale spitalelor

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că sporurile în sănătate nu pot fi mai mari de 30% din nivelul salariilor, aşa cum cer sindicaliştii de la Sanitas. Potrivit ministrului, veniturile personalului din sănătate au crescut de la 1 martie.

sorina pinteaConform Mediafax, Pintea a spus că se pot acorda sporuri şi din veniturile proprii ale spitalelor, ceea ce poae fi realizat printr-un management performant al spitalelor.

Potrivit ministrului, în ceea ce priveşte veniturile proprii ale spitalelor, din care se pot acorda sporuri, acestea pot provenii din serivicii la cerere, plătite, cum sunt cele de laborator, de radiologie, sau consultaţii în ambulatoriu. De asemena, ministrul a dat exemple de salarii care au crescut de la 1 martie 2018.

„Pot să vă asigur că sunt conştientă că avem nevoie de medici în ţară, pentru a putea asigura un act medical de calitate. Salariile medicilor au crescut de la 1 martie, la fel şi veniturile nete. Există discuţii şi nemulţumiri legate de modul de aplicare a sporurilor. Am avut şi vom continua discuţii cu reprezenanţii Sanitas, chiar marţi vom avea o nouă întâlnire. Am avut discuţii şi cu ministrul Finanţelor pe această temă şi trebuie să înţelegem că statul nu poate oferi un nivel mai mare de 30 al sporurilor din sănătate. Dar să nu uităm că se pot acorda sporuri şi din veniturile proprii ale spitalelor, ceea ce poae fi realizat printr-un management performant al spitalelor”, a declarat Sorin Pintea.

 

foto: Facebook

 

Lăsaţi un răspuns