Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Fals și uz de fals la înmatricularea unei autoutilitare

La ghișeul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș s-a prezentat, conform programării electronice, cetățeanul F.V.D., pentru înmatricularea unei autoutilitare, marca IVECO – Fiat.  La preluarea documentelor, agentul șef adjunct de poliție G.D. a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea unor ștampile de pe documentele depuse. El nu a dat curs solicitării de înmatriculare și l-a anunțat pe șeful serviciului.

serviciul-de-inmatriculari-400x338”La verificarea documentelor s-a constatat că autoutilitara a fost achiziționată de către cetățeanul care s-a prezentat la ghișeu, printr-un contract de înstrăinare-dobândire, de la o persoană domiciliată în orașul Borșa. Acesta a dobândit autoutilitara din Italia, conform unui contract de vânzare-cumpărare aferent. La verificarea operativă efectuată de către șeful de serviciu și agentul de la ghișeu a reieșit că autoutilitara nu este înregistrată în evidențele fiscale ale unităților administrativ teritoriale Dragomirești și Borșa. De asemenea, amprenta ștampilei de pe fișa de înmatriculare ce reprezintă viza Primăriei Dragomirești, respectiv amprenta ștampilei de pe contractul de înstrăinare-dobândire de la Primăria Borșa prezentau urme de falsificare”, a spus subprefectul Alexandru Cosma.

Documentele depuse la ghișeu vor fi înaintate Inspectoratului de Poliției al Județului Maramureș, în vederea efectuării cercetărilor și eventual extinderea acestora pentru infracțiunile de fals și uz de fals, față de numitul F.V.D., domiciliat în localitatea Dragomirești.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns