Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Primăria Baia Sprie investește în sport

O doleanță mai veche a cetățenilor din orașul Baia Sprie s-a rezolvat în aceste zile. Astfel, din toamnă orașul va avea o echipă de fotbal, care va activa în Campionatul Județean.

De asemenea, începând din această săptămână sunt pregătiți copii, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, care vor fi viitorii jucători ai echipei de seniori. Până atunci, vor fi „repatriați”, băisprieni care, în prezent, joacă la echipe din județ, în Liga V -a sau a IV-a.

fotbalisti baia sprieInițiativa aparține primarului Alin Sebastian Bîrda, care va asigura fondurile necesare derulării acestui frumos proiect. Sportivii  (în jur de 60) vor avea echipament de antrenament, de joc, mingi etc. Dacă acum părinții scot din buzunar bani pentru pregătirea copiilor, costul pentru antrenamentele următoare va fi suportat din bugetul local și din sponsorizări.

După o „secetă” de aproape 20 de ani, orașul Baia Sprie vrea să intre în rândul localităților care reușesc an de an să aibă o echipă de fotbal în Campionatul Județean. După desfințarea echipei „Minerul”, în perioada 1994 – 1999 a activat AS „Astra Club” Baia Sprie, iar după anul 2000, doar un campionat a rezistat o altă echipă a orașului, dar fără rezultate notabile.

Primarul Alin Sebastian Bîrda îi invită pe toți cei care iubesc sportul să contribuie, în măsura posibilităților, la dezvoltarea acestui proiect. Edilul urbei vrea în primul rând ca tinerii, și nu numai, să facă mișcare. Sub egida Clubului Sportiv Orășănesc „Minerul” Baia Sprie, înființat la finele anului trecut, activează mai multe ramuri sportive în care se pot pregăti sportivi pentru competiții sportive naționale și internaționale.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns