Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Hirotonirea părintelui Timotei Bel. Autobuze – la dispoziția credincioșilor

Evenimentul hirotoniei și instalării Preacuviosului Părinte Arhimandrit Timotei Bel în demnitatea de Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, demnitate în care a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, va fi organizat în 24 iunie.

Evenimentul vor avea loc la Mănăstirea Scărișoara Nouă, cu ocazia hramului, pe care Preacuviosul Părinte Timotei a condus-o și a rectitorit-o în ultimii 10 ani.

timotei-bel 1Pentru organizarea evenimentului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a rugat autoritățile județului Satu Mare și conducătorii instituțiilor importante să se implice și să vegheze ca toate lucrurile să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Pentru credincioșii din Baia Mare, care vor dori să participe la eveniment, Primăria municipiului și SC URBIS SA vor pune la dispoziție mai mult de zece autobuze, a câte 30 de locuri, ele putând fi suplimentate în funcție de numărul celor care vor dori să meargă cu aceste mijloace de transport, doritorii urmând să se înscrie până sâmbătă seara la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, de unde vor și pleca autobuzele duminică dimineața, la ora 6.00, credincioșii fiind rugați să fie la punctul de plecare (parcarea din fața Catedralei Episcopale), la ora 5.30. Numărul de telefon al persoanei de contact este: 0740.057.928 (Părintele Casian Filip).

Preoții și grupurile de credincioși care vor participa la eveniment sunt rugați să se organizeze frumos și creștinește, arătând tradiția locului și a localității de unde vin și să dea dovadă de răbdare și ascultare, atât instituțiilor de ordine, care vor fluidiza traficul și vor indica locurile de parcare a mașinilor și autocarelor, cât și organizatorilor din incinta mănăstirii.

Protopopiatele vor pregăti 10.000 de porții de sarmale de post și apă minerală necesare tuturor celor prezenți. Apa va fi distribuită pe tot parcursul Sfintei Liturghii, în diferite puncte special amenajate vizibil, iar hrana se va oferi, după încheierea evenimentului, la ieșirile din incinta mănăstirii, în mai multe puncte, pentru a nu se crea aglomerație.

„Declarat Evenimentul Anului Centenar în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, hirotonia noului Arhiereu-Vicar TIMOTEI SĂTMĂREANUL va aduce în mod fericit dublarea activităților arhierești în cele două județe ale Episcopiei, în plan pastoral-misionar, teologic-educațional și social-filantropic, arătând preoților, monahilor și credincioșilor icoana unei slujiri jertfelnice, responsabile și mărturisitoare, în lumea de astăzi, care are atât de mare nevoie de pacea și de binecuvântarea lui Dumnezeu, precum și de lumina și adevărul Evangheliei lui Hristos – „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6).

Rugăm pe Hristos, Arhiereul cel Veșnic, să dăruiască noului arhiereu putere sporită de slujire, râvnă sfântă pentru propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu și fidelitate nestrămutată în apărarea credinței ortodoxe strămoșești, să-l întărească și să-l inspire în toată slujirea ce-i stă înainte, spre a fi lumină lumii și sare pământului”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Lăsaţi un răspuns