Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Inedit la Șomcuta Mare: Școala de vară pentru copii

INEDIT. Unitatea de învățământ din Șomcuta Mare organizează Școala de vară – un proiect județean destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Astfel, cei mici pot să-și petreacă o săptămână din vacanță, într-un cadru organizat, sub supravegherea dascălilor.

scoala de varaÎn perioada 9-13 iulie, la Șomcuta Mare, se desfășoară prima ediție a Școlii de vară: „Sport, creație și voie bună”. Proiectul este coordonat de prof. pentru învățământul primar: Ildiko Grama și Mihaela Șimon. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și  Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația Județeană „Sportul pentru toți” Maramureș, Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare.

Coordonatorii acestui proiect au pregătit două ateliere de lucru (artă și sport) grupate pe secțiuni. Atelierul <<Sport>>  – cu secțiuni pentru inițiere baschet și gimnastică recreativă – iar cel de-al doilea atelier denumit <<Culoare și fantezie>> va avea secțiuni: pictură, artă decorativă și origami.

1Din echipa implicată în acest proiect județean fac parte profesorii: Izabela Lorincz, Mihaela Burzo, Codruța Tămaș, Georgeta Voicu, Cristina Nistor, Daniel Lupuți și coordonatorii: Mihaela Șimon și Ildiko Grama.

„Pentru o parte dintre copiii devine o obişnuinţă ca în vacanţa de vară, să petreacă timpul dezorganizat între televizor, calculator și bătutul mingii pe maidan. Părinții doresc ca cel puțin o mică parte din vacanța de vară a copiilor să fie dedicată educației. Aceștia vor ca cei mici să își petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut, dar și util în același timp. De aceea, am ales pentru aceste programe de vară modulele cele mai frumoase și cu cel mai mare impact la copii, care îi vor ține ocupați o săptămână, timp în care vor fi inițiați în gimnastică și baschet, vor învăța jucându-se fiind implicați într-o gamă variată de activități interactive, creative și recreative. Prin acest proiect şcoala va deveni un altfel de loc pentru o altfel de învăţare în această perioadă”, a declarat Ildiko Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare.

deschidere scoala varaFestivitatea de deschidere a avut loc astăzi. Au fost prezenți dascăli, Gheorghe Buda, primarul orașului și viceprimarul Vladimir Mureșan, Corina Muntea, directorul liceului, Aurelia Filip Hendrea, președintele Asociației Sportul pentru toți și Maria Szabo, prof. gimnastică recreativă.

La școala de vară participă copii cu vârsta între 5 și 11 ani. Numărul solicitărilor a fost destul de mare, însă pentru această ediție au fost aprobat 48 de locuri. Diplome, tricouri și medalii au fost pregătite pentru participanții la Școala de vară, iar la final se vor strânge impresii și propuneri pentru anul viitor.

 

Lăsaţi un răspuns