Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

„Meșterul Manole” – în Pasul Mesteacăn

Calitatea lucrărilor de reabilitare a drumului european E 58 (DN 1C), în Pasul Mesteacăn, și a reparațiilor ulterioare efectuate urmare a alunecărilor de teren l-au determinat pe deputatul Sorin Bota să i-a atitudine. În opinia parlamentarului, lucrările par a fi executate de „Meșterul Manole” și se impune imputarea sumelor celor care se fac vinovați de calitatea lucrărilor.

alunecare teren drumMarius Sorin Bota, deputat PSD de Maramureș, a adresat o interpelare ministrului Transporturilor și a sesizat Corpul de control al primului-ministru și Curtea de Conturi cu privire la bătaia de joc, pe bani publici, practicată de angajații C.N.A.I.R. în Pasul Mesteacăn, pe DN 1C, la intrare în județul Maramureș dinspre Sălaj.

Asta după ce s-a constatat că, în fiecare an, se surpă o porțiune de drum dar și lucrările de reparații efectuate după alunecările de teren din anii precedenți.

Deputatul a cerut tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de stabilirea soluției, proiectarea, execuția și recepția acestor lucrări proaste ce se desfășoară an de an în Pasul Mesteacăn.

 „La fel ca în cazul legendei <<Meșterului Manole>>, tot ceea ce constructorii repară, în Pasul Mesteacăn, se surpă peste noapte. Chiar nu înțelege nimeni că până nu se elimină cauza acestui fenomen degeaba peticim unde se rupe?”, a subliniat deputatul. În opinia acestuia, măsurile ce urmează a fi dispuse trebuie să conducă la imputarea sumelor din buzunarul celor care vor fi găsiți vinovați de această risipă a banului public.

 

Lăsaţi un răspuns