Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Elevii din Șomcuta – voluntari în „Ziua de curățenie națională”

Dascăli, elevi și polițiști și-au unit forțele într-o acțiune comună organizată, astăzi, la Șomcuta Mare. Printr-un parteneriat încheiat între Primăria Șomcuta Mare, Poliția orașului și Liceul Teoretic „Ioan Buteanu”, „Ziua de curățenie națională” a fost organizată cu o zi mai devreme.

curatenie 1curatenie 3curatenie 2La acținea de curățenie a orașului au participat elevii din clasa I A (înv. Mihaela Șimon), clasa a III-a B (înv. Ildiko Grama), clasa a IX-a R (dir. Aura Bozga). Parcul Horea și parcul central, curtea și terenul din vecinătatea Clubului elevilor, străzile: N. Bălcescu, Republicii, Văleniului (până la pădure) au fost curățate de hârtii, flacoane și alte deșeuri.

Nu este pentru prima dată când elevii din Șomcuta Mare participă la acțiunea “Let`s Do It, Romania!“ .

„Deșeurile au devenit o problemă serioasă de mediu. Este important să înțelegem că mediul trebuie păstrat curat și că acest lucru depinde de fiecare dintre noi. Am constatat că elevii participă bucuroși la astfel de acțiuni. Prin acțiunea noastră am vrut să dăm un exemplu”, a declarat Ildiko Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare.

“Let`s Do It, Romania!“ – cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România.

Din 2010 și până în prezent, proiectul a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50.000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

5% din populația Globului este așteptată să participe la cea mai mare acțiune de voluntariat din istorie: World Cleanup Day, care are loc pe 15 septembrie 2018.

 

Lăsaţi un răspuns