Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Ruină transformată în Centru Cultural la Finteușu Mare

„Pe acest loc, acum un an, era o ruină”, a spus Andrei Dragoș, dirijorul corului de la Finteușu Mare, la festivitatea de inaugurare a Centrului Cultural din localitate. Declarația acestuia a fost urmată de mulțumiri adresate primarului Gheorghe Buda care  promis și a făcut.

Centrul Cultural „Nistor Dragoș” din Finteușu Mare (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare) a fost inaugurat sâmbătă, 8 septembrie în prezența autorităților și a membrilor asociațiilor corale din zonă.

inaugurare finteuscentru cultural finteusLăcașul de cultură a fost sfințit, iar apoi s-a tăiat panglica. „Am reușit, după mai mulți ani de așteptări, să realizăm ceea ce și-au dorit oamenii din Finteușu Mare: un lăcaș de cultură. Avem aici, acum, un cor cu care ne mândrim peste tot, dar și un centru de cultură. De fapt, putem spune că suntem capitala corală a României, deoarece administrația din Șomcuta Mare, e singura din țară care are cinci coruri”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.   

Pentru că evenimentul a coincis cu marcarea a 100 de ani de existență a corului de la Finteuș, activitatea corală a fost răsplătită de diplome. Felicitări și diplome de excelență au ajuns la reprezentanții corului de la Ministerul Culturii prin  Alexandru Pugna, secretar de stat, dar și de la Consiliul Județean Maramureș, prin Gabriel Zetea, președintele instituției.  

 

Lăsaţi un răspuns