Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Dans sportiv: Cupa „Shall we Dance” – în premieră, la Șomcuta Mare

Un concurs oficial de dans sportiv va fi organizat, în premieră, la Șomcuta Mare. Este vorba de Cupa „Shall we Dance”, ediția I – concurs oficial de dans sportiv, organizat sub egida Federației Române de Dans Sportiv. Organizatorul evenimentului este Clubul de dans „Shall we Dance”.

shall we dance 1„Cupa Shall we Dance”, ediția I, se va desfășura, în baza unui parteneriat între clubul de dans sportiv și Primăria Șomcuta Mare, duminică, 11 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Sala de Sport a Liceului Teoretic „Ioan Buteanu”, Șomcuta Mare. Concursul va cuprinde 15 categorii împărțite pe subcategorii în funcție de vârstă, desfășurate în patru programe diferite.

„Vor participa aproximativ 300 de sportivi cu vârste cuprinse între 4 și 34 de ani, predominant copii școlari și tineri din opt județe ale țării. În program am inclus și un show de dans sportiv și modern cu aproximativ 150 de copii începători”, a declarat antrenorul Dinu Aluaș.

shall we dance

„Este remarcabil ceea ce face Dinu Aluaș și echipa lui la Șomcuta Mare. Spun asta nu numai pentru faptul că le oferă copiilor șansa de a face mișcare, ci și pentru performanță – dovadă fiind rezultatele obținute, până acum, la competiții. Acestea sunt și motivele pentru care administrația locală a devenit un partener de nădejde al acestui club. Îi vom încuraja și susține și pe viitor”, a subliniat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

***

dans sportivClubul de Dans Sportiv „Shall we Dance” Șomcuta Mare a fost înființat în anul 2015. Clubul a luat naștere din dorința lui Dinu Aluaș (susținut încă de la primii pași de Noemi Popa), de a împărtăși pasiunea lui pentru dans cu oamenii, dar mai ales cu copiii din orașul său natal, Șomcuta Mare, dovedind că se poate practica un sport și se pot organiza activități importante chiar și într-o comunitate mică.

Sportivii de la „Shall we Dance” participă atât la evenimente culturale și sportive organizate de primărie sau școală, cât și la diverse competiții oficiale organizate în toată țara. Anul trecut, sportivii clubului au reușit să se califice în 75 de finale și să ocupe 23 de clasări pe podium.

 

Lăsaţi un răspuns