Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 17 aprilie 2024

Asfalt pe DJ 184 B în Codru Butesii. Zonă cu potențial turistic scoasă din izolare

Codru Butesii – localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare este atestată documentar din anul 1909, însă abia acum se poate spune că zona a fost scoasă din izolare.

asfalt codruPentru reabilitarea drumului de piatră care traversa localitatea s-au făcut demersuri ani la rând.  Deși este clasificat ca „drum județean” (DJ 184 B), care face legătura între Țara Chioarului și Țara Lăpușului, pe la Copalnic Mănăștur, autoritățile nu au reușit să-i schimbe statutul de „drum de țară”.

În toamna acestui an s-a început reabilitarea drumului județean pe o porțiune de trei kilometri. Astfel, porțiunea dintre Codru și „Buteasa râu” a fost asfaltată, s-au făcut podețe și amenajări de acostamente. Fondurile pentru realizarea investiției au fost asigurate de Consiliul Județean, iar lucrările au fost executate de societatea de Drumuri și Poduri Maramureș. „Este o investiție foarte utilă și așteptată de zeci de ani. Vorbim aici de o zonă cu potențial turistic ridicat care abia acum a fost scoasă din izolare. Ani la rând s-au făcut solicitări pentru reabilitarea drumului. Am găsit înțelegere și sprijin la președintele Consiliul Județean și pentru asta trebuie să-i adresăm mulțumiri atât din partea administrației locale, cât și a localnicilor din Codru”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Modul de realizare al lucrărilor a fost supravegheat îndeaproape de Emil Marinescu, directorul societății de Drumuri și Poduri Maramureș, dar și de Vasile Nechita, consilier în cadrul Consiliului Local Șomcuta Mare.

 

Lăsaţi un răspuns