Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Rechizite pentru elevii romi din Șomcuta de la colegii lor din județ

Elevii și cadrele didactice din mai multe unități de învățământ din județ au răspuns prezent și au donat rechizite pentru copiii din mediile defavorizate. Rechizite donate au ajuns, astăzi, la școala în care învață elevi de etnie romă din Șomcuta Mare. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 2 – arondată Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, unde învață peste 300 de elevi de etnie romă.

Rechizitele au fost donate în cadrul unui proiect de voluntariat „Ajută-mă să frecventez!”, activităţi prinse în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Proiectul vizează sprijinirea copiilor din școlile și grădinițele din comunitățile marginalizate.

snac2Predarea rechizitelor s-a făcut în prezența inspectorilor: Natalia Fornvald (inspector școlar pentru învățământul primar), Cristina Buda (inspector pentru învățământul special, coordonator SNAC la nivel de Maramureș) și Marius-Ciprian Cucuiat (inspector școlar adjunct), a directorul adjunct al liceului – Ildi Grama (coordonator SNAC în cadrul liceului din Șomcuta Mare), a primarului orașului Șomcuta Mare- snac1Gheorghe Buda, dar și a mediatorului școlar și a cadrelor didactice de la școala de pe str. Mireșului.

„Prin proiectele de acest gen se încearcă promovarea unei atitudini responsabile ca elev într-o instituţie şi a unei atitudini pozitive faţă de şcoală, dar și participare şcolară mai bună, pentru diminuarea riscului de părăsire a şcolii şi, prin extensie, pentru un succes şcolar adecvat al persoanelor din medii dezavantajate”, a subliniat Ildi Grama, coordonator SNAC în cadrul liceului din Șomcuta Mare.

 

 

„În numele copiilor doresc să mulțumesc tuturor oamenilor de bine care au contribuit cu donații. Mulțumesc domnului primar care este un real partener în orice activitate presupune îmbunătățirea actului didactic! Vă îmbrățișez cu recunoștință pe toți!”, a scris pe facebook, Natalia Fornvald, după finalizarea acțiunii.

 

 

Alte rechizite donate în cadrul activităților SNAC vor ajunge, în perioada următoare, la elevii din Remetea Chioarului.

 

Lăsaţi un răspuns