Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Preasfințitul Iustin, la biserica din Buciumi

Zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din Buciumi. Duminică, 4 noiembrie, va fi sărbătorit, în avans, hramul bisericii ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Cu această ocazie, la invitația preotului paroh Ciprian Coza și al Consiliului Parohial Buciumi, Preasfințitul Părinte Iustin, episcop al Maramureșului și Sătmarului, va fi prezent în rândul credincioșilor.

 

Duminică, 4 noiembrie, Preasfințitul Părinte Iustin, episcop al Maramureșului și Sătmarului, liturghisește și predică în Parohia Orodoxă Română Buciumi, Protopopiatul Chioar. Alături de Preasfinția Sa au fost invitați mai mulți preoți.

preot coza cu iustinPreotul Ciprian Coza și Consiliul Parohial invită credincioșii din sat și pe fiii satului – răspândiți prin alte părți – să ia parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin alături de un sobor de preoți.

Biserica Ortodoxă din Buciumi (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare) are hramul „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil”. Lăcașul de cult a fost construit în 1863, iar în prezent se află într-un proces de renovare și înfrumusețare.

 

Lăsaţi un răspuns