Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Șomcuta Mare – capitala dansului sportiv

Șomcuta Mare a devenit, pentru o zi, capitala dansului sportiv. Duminică, 11 noiembrie, la sala de sport a liceului din localitate, s-a desfăşurat faza zonală a concursului de dans sportiv: Cupa „Shall we Dance”. O astfel de competiţie este o premieră pentru Şomcuta Mare. Concursul a fost organizat de clubul de dans sportiv „Shall we Dance”, sub egida Federației Române de Dans Sportiv.

dans sportiv 1 dans sportiv 2 dans sportiv 3Cupa  „Shall we Dance” s-a desfăşurat în baza unui parteneriat dintre clubul de dans sportiv „Shall we Dance”și Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare. La această competiție s-au înscris aproximativ 300 de sportivi cu vârste cuprinse între 4 și 34 de ani, predominant copii școlari și tineri, din Dej, Timișoara, Sighetu Marmației, Turda, Bistrița, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Baia Sprie, Oradea, Târgu Mure și Șomcuta Mare. Au concurat la mai multe categorii şi subcategorii, în funcţie de vârstă și nivelul de dans. În cadrul programului, organizatorii au pregătit şi o surpriză: un moment special susținut de copii începători.

„Prin acțiunea organizată astăzi aici, putem spune că Șomcuta Mare ajunge pe harta națională a dansului sportiv. Este prima dată când orașul nostru găzduiește o astfel de competiție și asta datorită lui Dinu Aluaș și echipei lui. Îl felicit pe Dinu pentru ceea ce face la Șomcuta, pentru că a dovedit că se poate practica un sport și se pot organiza activități importante chiar și într-o comunitate mică. Administrația locală a devenit un partener de nădejde al acestui club şi îi vom încuraja și susține și pe viitor. Felicitări organizatorilor și concurenților”, a Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, la festivitatea de deschidere.

De asemenea, Dinu Aluaş –instructor de dans, şi iniţiatorul acestui concurs – a declarat că şi-a văzut visul împlinit, motivând că de multă vreme îşi dorea să organizeze la Şomcuta Mare o astfel de competiţie, plan concretizat prin acţiunea de astăzi: Cupa SHALL WE DANCE.

 

Lăsaţi un răspuns