Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Sărbătoare și artă la școala din Șomcuta. Munca micilor artiști din clasa pregătitoare B a fost răsplătită

Eveniment organizat la Școala gimnazială din Șomcuta Mare de către elevii din clasa pregătitoare B (înv. Ioana-Maria Buhai). Elevii au fost implicați într-un proiect pentru a marca și sărbători împreună primele 100 de zile din viața de școlar.

În baza bunei colaborări, alături de elevi, au fost implicați și părinții. Fiecare copil a pregătit câte o lucrare realizată din 100 de obiecte, prezentarea fiind făcută astăzi, în cadrul activităților prinse în programul „Școala altfel”.

Creativi, adevărați artiști, copiii au realizat harta României din conuri de brad, căsuțe din bețe de înghețată, pietricele sau chibrituri, Hello Kitty din boabe de fasole, genți din paie, minge din pahare, vază din scoici etc.

100 de zile de scoala„Proiectul <100 de zile de școală> este adresat, în primul rând, copiilor din clasa pregătitoare, cadrelor didactice, dar și părinților, ca o dorință de a ne cunoaște mai bine, o șansă de a ne arăta frumusețea interioară, de a ne exprima prin intermediul artei. Proiectul urmărește atragerea eficientă a copiilor în organizarea unor activități cu caracter extracuricular, cunoașterea și respectarea valorilor actualei generații de școlari prin paralelismul între universul copilăriei de azi și universul copilăriei părinților sau a unor personaje din povești. Prin astfel de proiecte se urmărește și stimularea creativității elevilor prin realizarea colecțiilor de 100 de obiecte, dar și conștientizarea afectivității de grup ca suport al prieteniei”, a declarat profesor pentru învățământul primar Ioana-Maria Buhai, coordonatorul proiectului.

Lucrările elevilor au fost apreciate atât de colectiv, cât și de părinții prezenți. Pentru efortul depus copii au avut parte de o recompensă surpriză: un tort cu numele proiectului și băuturi răcoritoare – toate aceastea au fost pregătite, în mare taină, de către învățătoare, pentru a răsplăti munca elevilor.

Lăsaţi un răspuns