Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Preoții din Chioar – donatori la Centrul de Transfuzie

Acțiunea caritabilă organizată de preoții din Protopopiatul Chioar. Alături de Ciprian Coza, secretarul protopopiatului, preoții s-au prezentat, astăzi, la Centrul de Transfuzie  Sanguină din Baia Mare pentru a dona sânge.

 

Sângele este o sursă importantă, atât pentru tratamentele planificate cât și pentru intervențiile de urgență. Iar transfuzia sângelui salvează milioane de vieți în fiecare an, în unele cazuri, constituind unica șansă în prelungirea vieții.

preoti donatoriEvidențele medicale arată că unul din zece pacienți care ajung la spitalare nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie- pe parcursul vieții- cel puțin o singură dată de sânge. Numărul donatorilor scade de la un an la altul, iar medicii sunt nevoiți de multe ori să amâne intervențiile chirurgicale din lipsa sângelui pentru transfuzii.

În fiecare an, în 14 iunie se marchează Ziua Mondială a Donatorului de sânge. Acțiunile din acest an s-au desfășurat sub lozinca: „Ajută și pe alții să fie printre noi! Donează sânge! Dăruiește viață!”.

Joi, 18 iulie, preoții din Chioar au dat un exemplu de caritate. Cu binecuvântarea Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, preoții din Protopopiatul Chioar, alături de părintele secretar Ciprian Coza, au dat dovadă de generozitate și au inițiat o acțiune de donare de sânge. La Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, preoții au fost întâmpinați de Daniela Vaber, directorul centrului, care a apreciat această acțiune și a sfătuit pe preoți să îi îndemne și pe credincioșii din parohiile păstorite de fiecare dintre aceștia să doneze sânge, subliniind că prin fiecare donare, trei vieți pot fi salvate.

 

 

Lăsaţi un răspuns