Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

„Pacienți sub acoperire” în spitale

Primii „pacienți sub acoperire” au fost deja trimiși în spitale acum trei săptămâni, iar aceste acțiuni sunt parte a unei strategii anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii urmează să o aplice, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

sorina pintea„Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020 – povestea cu pacientul misterios. Deja am început să facem aceste verificări şi am câteva exemple negative, şi nu mă refer doar la medici”, a declarat Pintea.

Scopul trimiterii pacienților „sub acoperire” este de a identifica angajații care condiționează actul medical de mită. Acesta este unul dintre pașii unei strategii anti-corupție ample, gândite de Ministerul Sănătății. „Eu cred că sunt și medici cinstiți, dar știm cu toții că lucrurile pe această parte sunt încă nerezolvate. Sunt spitale în această țară unde medicii spun: ‘Nu este nevoie, mulțumim.’ Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți”, a explicat ministrul Sănătății, pentru HotNews.ro.

Sorina Pintea a mai subliniat: „Medicii spun că ministrul are ceva cu ei. Ministrul nu are nimic cu ei, are grijă de pacienți, pentru că despre asta vorbim, până la urmă. Până la urmă, trebuie să ne asumăm cu toții niște lucruri. Haideți să ne facem treaba!”

 

Lăsaţi un răspuns