Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

”Informare acasă! Siguranță în lume!” – campanie în Maramureș

Secretarul de stat Lilla Debelka din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a prezentat, luni, 5 august, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, scopul Campaniei Naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2019, dar și cele mai importante elemente și activități care sunt derulate pentru cetățenii români care pleacă la studii sau la muncă în străinătate.

Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

conferinta prefecturaLa eveniment au fost prezenți prefectul Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, reprezentanți ai structurilor teritoriale MAI, reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, respectiv instituții publice de cultură, reprezentanți ai mediului universitar, studenți. Despre semnificația derulării campaniei naționale și importanța acțiunilor de informare a cetățenilor au vorbit prefectul Vasile Moldovan, vicepreședintele CJ, Ioan Doru Dăncuș, directorii Mariana Macarie, Teodor Ardelean, Rareș, Pop, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, Casei Județeană de Pensii Maramureș, Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, Autorității Electorale Permanente.

Prin această inițiativă, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

Instituțiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfășurarea campaniei naționale sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții. Campania națională ”Informare acasă! Siguranță în lume! continuă în toate județele. ”Un cetățean informat, un cetățean câștigat!

                                 Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns