Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Tabără internațională la Șomcuta Mare

Șomcuta Mare găzduiește pentru a doua oară consecutiv tabăra internațională pentru copii „La Corneasa”. În cadrul acestei activități, mai mulți dascăli și elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare vor fi, o săptămână, gazde pentru un grup de elevi din Nadvirna (Ucraina).

tabara internationala

 

primar tabaraAstăzi, la Șomcuta Mare, s-a dat startul cele de-a doua ediții a taberei internaționale „La Corneasa”. Tabăra se desfășoară în baza bunelor relații și a parteneriatelor încheiate între primăriile din Șomcuta Mare și Nadvirna, unitățile de învățământ din cele două orașe, precum și a inspectoratelor școlare.

În cadrul acestei activități, elevi din cele două unități de învățământ vor desfășura împreună activități sportive, artistice, creative, vor organiza excursii etc. Deschiderea oficială a taberei s-a făcut, în această dimineață, la Primăria Șomcuta Mare. Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului, le-a urat bun venit oaspeților ucraineni și le-a urat succes în activități. Totodată, primarul le-a înmânat copiilor câte un cadou care să le amintească de zilele petrecute în Șomcuta Mare.

Urări  de bun venit au fost transmise și de Ildiko Terezia Grama, coordonatorul proiectului, Corina Sanda Muntean, directorul liceului, iar inspectorul școlar Natalia Fornvald le-a transmis mesajul Inspectoratului Școlar Județean.

 

În a doua parte a lunii august, elevii din Șomcuta le vor întoarce vizita celor din Ucraina.

Lăsaţi un răspuns