Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Vieți salvate. Prelevări de organe, la Spitalul Județean din Baia Mare

O nouă prelevare de organe  a avut loc luni, 21 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au venit în Baia Mare pentru a preleva cordul, ficatul, rinichii, cornee aşi ţesuturi osoase de la un pacient de aproximativ 40 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral.

prelevare organeDupă ce familia și-a dat acordul pentru a ajuta la salvarea altor bolnavi aflați în suferință, au fost prelevate cordul, corneea, ligamentele și ficatul care au ajuns în București, în timp ce rinichii au fost trimiși la Cluj. Din păcate, plămânii nu au putut fi prelevați, existând suspiciunea unei afecțiuni pulmonare.

„În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant”, a transmis, într-o postare, Agenția Națională de Transplant.

Managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Pop a arătat că, de la începutul anului și până în prezent, au fost peste 10 prelevări efectuate cu succes la unitatea medicală din Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns