Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Ovine și caprine – expuse la Șomcuta Mare

Premii pentru crescătorii de ovine și caprine, care dețin exemplare frumoase, vor fi acordate la sfârșitul acestei săptămâni, la Șomcuta Mare.

 

expozitie oiEdiția a XIII-a a Expoziției de ovine și caprine va fi organizată, în acest an, la Șomcuta Mare. Evenimentul va fi organizat duminică, 27 octombrie, în piața din Șomcuta Mare, fiind organizat de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.

 

”Vor fi amenajate 52 de standuri cu cele mai frumoase exemplare care există în cele 38 de ferme înscrise la această expoziție”, a declarat Gheorghe Buda, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.

 

În Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul” sunt aproximativ 600 de producători din tot județul.

Gheorghe Buda a mai spus că exemplarele expuse vor trece prin filtrul unei comisii de evaluare formată din specialiști ai Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Oficiului Regional de Zootehnie, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentului, ai Colegiului Medicilor Veterinari etc. „Premiile vor fi acordate pe trei secțiuni: oi mame, mioare și tineret. Misiunea specialiștilor nu va fi deloc ușoară deoarece în fermele producătorilor din asociație se regăsesc foarte multe exemplare care pot fi premiate”, a declarat Gheorghe Buda.

 

 

Lăsaţi un răspuns