Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

„Casă nouă” pentru Educație și Cultură, la Buciumi. Rohian: Primarul Buda știe când și cum să ceară pentru dumneavoastră

Moment festiv la Buciumi, localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare. Astăzi s-a inaugurat unitatea de învățământ din localitate, recent renovată printr-un proiect cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. S-a tăiat panglica, după care a urmat o slujbă religioasă de sfințire a imobilului, preotul paroh Ciprian Coza având alături mai mulți preoți fii ai satului. De asemenea, la invitația lansată de primarul Gheorghe Buda au răspuns prezent Anton Rohian, fost prefect de Maramureș și consilier județean, Emil Muntean (consilier județean), consilieri locali, conducerea Liceului Teoretic „Ioan Buteanu”, membrii asociației corale și zeci de buciumeni.

scoala buciumi, panglicaInstalații refăcute, spații renovate, dotări moderne – cam asta se poate spune despre imobilul care găzduiește unitatea de învățământ din Buciumi. „Este o casă nouă pentru Educație și Cultură”, după cum a precizat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare. „Am avut posibilitatea să renovăm această clădire și am acționat în consecință. O parte din clădire a fost amenajată pentru activitatea preșcolarilor, dar, cum la Buciumi avem și Cultură, o sală din această clădire va putea fi folosită pentru activitatea corului mixt din localitate”, a subliniat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare. „Chiar voiam să vă provoc să promiteți, azi, în fața tuturor, că vom avea aici, în această clădire de patru stele, o sală pentru cor și arhiva corului, iar diplomele obținute vor putea fi puse la loc vizibil”, a completat Ciprian Coza, preot paroh la Buciumi și secretar al Protopopiatului Ortodox Chioar. În completare, preotul a mai solicitat și câteva scaune, dar și un spațiu pentru înființarea unei biblioteci.

Corina Muntean, directorul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, a mulțumit administrației locale pentru sprijin în ceea ce privește asigurarea condițiilor necesare desfășurării actului educațional. „Mulțumesc Primăriei Consiliului Local Șomcuta Mare și, în special domnului primar, pentru interesul pe care-l manifestă față de calitatea învățământului șomcutean prin preocupările de a asigura copiilor condiții în care să-și desfășoare activitatea educațională. Cred că preșcolarii merită ce e mai bun, iar domnul primar s-a preocupat de realizarea acestei investiții”, a declarat Corina Muntean.

„Buciumi e una dintre localitățile acestui județ cu investiții concrete și cu finalizare. În calitate de fost prefect și de consilier județean vă spun, cu toată sinceritatea, că primarul Buda știe cum și când să ceară pentru dumneavoastră. Mai mult, primarul Buda este unul dintre primarii care știe să finalizeze investițiile”, a subliniat Anton Rohian.

 

Lăsaţi un răspuns