Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Piedici cu dedicaţie. Interdicţii impuse de vecinii maghiari

Autoritățile maghiare au impus noi restricții românilor, care contravin tratatelor Uniunii Europene. Având în vedere situaţia înregistrată, premierul i-a cerut ministrului Marcel Vela să rezolve rapid problema.

vama bors“Am primit de la oameni pe care îi cunosc personal că nu li se permite tranzitul, că autorităţile maghiare au instituit iară nişte reguli de tranzitare de către persoanele fizice care călătoresc nu în Ungaria, înţeleg dacă vor pentru Ungaria, cine se duce în Ungaria să instituie măsurile specifice de protecţie sanitară cum şi noi am instituit. Din nou este afectată libertatea de circulaţie. Chiar mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetăţenii românii.

Sunt familii care au plecat împreună, un tată care a vrut să-şi ducă fata să dea examenele şi care nu a fost lăsat părintele să se ducă cu fata pentru că i s-a cerut contract de muncă în original şi nu i s-a permis tranzitarea Ungariei în absenţa unui contract de muncă în original.

Trebuie sesizat la nivelul Comisiei Europene pentru că nu putem accepta o mare parte dintre cetăţenii români care se deplasează spre ţări din Europa spre Austria, spre Germania, spre Franţa trec prin Ungaria. E a nu ştiu câta oară când li se pun astfel de piedici izvorâte din acte administrative care parcă sunt cu dedicaţie, asta chiar e deranjant vă spun sincer”, a declarat Orban în ședința de Guvern de azi.

 

Lăsaţi un răspuns