Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

10 candidaţi pentru şefia administraţiei judeţene

1o candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, pentru alegerile locale din 27 septembrie.

palatul-administrativ-baia-mareDin partea Coaliţiei pentru Maramureş (CMM) – formată din PSD, PNŢCD, PP-USL sindicate, organizaţii – în cursa pentru şefia CJ s-a înscris Gabriel Valer Zetea, preşedinte PSD Maramureş.

Fostul jurnalist, Romeo Dobocan, este candidatul Partidul Mişcarea Populară (PMP) pentru funcţia de preşedinte al CJ Maramureş.

Alt jurnalist – Aiacoboaie Bogdan Eduard – este candidatul Partidului Social Democrat Independent (PSDI).

Ionel Bogdan, preşedinte PNL Maramureş, este candidatul liberalilor, iar parlamentarul Vlad Emanuel Duruş, candidatul USR-PLUS.

Două femei apar pe listele cu candidaturi depuse pentru şefia administraţiei judeţene: Viorica Marincaş (Pro-România) şi Cornelia Negruţ (ALDE).

Partidul Ecologist Român (PER) l-a aruncat în cursă pe Mircea Ciocan, iar Partidul Verde (PV) pe Valeriu Mihai Lascu.

La alegerile din 27 septembrie, Nistor Lihet va fi candidatul Partidul România Mare (PRM).

Aceste partide politice au depus şi liste pentru alegerea consilierilor judeţene. Liste pentru membrii CJ au mai depus: UDMR, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Uniunea Ucrainenilor din România. S-a mai înregistrat candidatura unui independent pentru funcţia de consilier judeţean, cea a tânărului Denis Covaci.

 

 

Conform calendarului stabilit, în 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii aduc la cunoştinţa birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

La 25 august, partidele şi alianţele comunică reprezentanţii în Biroul Electoral Central.

La 26 august are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot. Până la 27 august, primarii stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral şi asigură amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora.

Campania electorală va începe în data de 28 august 2020, cu 30 de zile înainte de data alegerilor.

La 26 septembrie 2020, ora 7.00, în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, se încheie campania electorală.

 

 

Lăsaţi un răspuns