Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Patru candidaţi pentru Primăria Şomcuta Mare. Unul se vede deja în funcţie

27 septembrie este ziua stabilită pentru organizarea alegerilor locale. Cei care aspiră la fotoliul de primar au strâns semnături, au întocmit dosare şi şi-au depus candidaturile. În 24 august se va comunica dacă aceste candidaturi au rămas definitive.

 

primaria-somcuta-marePatru candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de primar al oraşului Şomcuta Mare. Vă prezentăm numele acestora, în ordine alfabetică:

– Buda Gheorghe-Ioan, candidat din partea Coaliţiei pentru Maramureş (CMM)

– Marchiş Ioan, candidat din partea partidului ProRomânia,

– Mărincaş Claudiu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal (PNL),

– Vancea Dorinel, candidat din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Peste o săptămână se va da startul campaniei electorale, iar candidaţii vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a-i convinge pe cetăţeni că merită să fie aleşi.

Dacă majoritatea candidaţilor manifestă decenţă în perioada preelectorală, unul dintre ei se vede deja în funcţie, fără ca electoratul să-l fi ales.  Deşi acesta nu a trecut nici de faza campaniei electorale şi nici de cea a scrutinului, a fost luat de val şi se vede deja instalat într-un birou de primar. Claudiu Mărincaş, candidatul PNL, cântă triumful înainte de victorie şi, pe o pagină de socializare, se autointitulează „Noul primar al oraşului Şomcuta Mare”, fără ca cineva să-l fi ales. Cu alte cuvinte candidatul PNL a ajuns să numere puii înainte ca aceştia să fi ieşit din ou. Ştim că PNL vinde gogoşi, dar….nici chiar aşa!

Lăsaţi un răspuns